Mina turer

Turer i projekt

Att äga Spyder

Om bloggen

Startsidan

Geocaching

Can Am Spyder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

181014 Geocaching i höstens färger

Skulle detta bli säsongens sista tur? Hur som har det så här lite senare på året blivit lite av en tradition att ta en tur för att leta efter hösten och dess färger. Men i år har det varit lite konstigt. Blommorna börjar om, frukträd får knoppar och gräset fortsätter växa.
Trädens färgprakt är inte lika intensiv som den brukar vara. En del träd är fortfarande gröna andra har fällt alla sina löv.
Vad är det som är på gång med vår moder jord?

Så kom han insvängande på gården. Vilken tur jag har som genom intresset för Can Am Spyder hittat en sådan underbar kompis!
Tack Roger för ännu en säsong med härliga minnen.

Nu bar det iväg och visst fanns det en del färgprakt som avspeglade sig mot en nästan molnfri himmel. Kunde bara bli en kanondag!

Passerar över Mälaren för första gången denna dag och båtfolket verkar redan ha gett upp denna säsong

Vi skulle inte bara leta färger under dagen. Inte helt otippat skulle vi försöka oss på några för oss båda ologgade geocacher. Jag skulle även bjuda Roger på ett antal som jag redan hade satt mitt nic på genom åren.
Men vi skulle nog undvika några tänkta gömmor då det var tätt med skyltar efter vägen. Jakt pågår! å då var det säkert inte burkjakt som menades

Över Mälaren igen och där visar sig Strängnäs som en siluettbild i fjärran.

Nu lämnar vi de större vägarna och viker ut på landsbygden.

Stopp för geocaching.

Alla loggremsor ligger inte i tråkiga plastburkar. Man blir riktigt glad när cachägarna tänkt lite utanför boxen med sina gömmor

Var en vecka kvar till travdag på Sundbyholmstravet. Får väl bli TV-tittande senare för att kolla min inlämnade rad för hästspring på annan bana och ort.

Ingen caching dag utan kyrkcacher. Tror inte att det finns någon kyrka här i landet som är den andra lik. Lite skillnad mot det moderna samhället där man smäller upp ett område med kanske 100 exakt lika daga hus.

Mera kyrka Inte bara typen som skiftar. Även en stor varriation på storlek. Jag har läst om att man kan tolka en kyrkas storlek efter hur mycket slantar det fanns hos traktens boende. Ofta kopplad till handel och bördighet på odlad mark.

Men det kan även vara vackert att stanna till vid ett pumphus i utkanten av en by. Var detta med sen blomning. Grusytan vi parkerade på bjöd oss på denna blomsterprakt

Ja inte vet jag? hur vi kunder gå förbi denna gömma ett flertal gånger innan det tillsist blev logg och glad gubbe

Sysslar man med skattletning via GPS får man inte vara rädd för reptiler. Vet inte varför en tuff brandsoldat som Roger ryggade för denna lilla orm?
Härlig fantasi från cachutläggaren

Inget fel på kreativiteten vid denna gömma heller

Nu var vi nästn tillbaka hemma igen men först en kyrka till. Denna hade jag redan loggat så det var Roger som fick leta. Var inte helt enkel att hitta då denna burk var en sådan där liten rackare som kallas nano. Om du tänker dig en sådan där tingest man har på fingret när man syr för hand, fingerborg, så delar du dennes sturlek på hälften så har du storleken på en nano. Men efter en stunds tittande och pillande lyckdes Roger hitta och logga denna geocach också.

Japp, sista biten hem och visst fick vi en helt underbar dag med fina

genomtänkta geocacher och till viss del fina färger i naturen.
Troligen så blev nu detta avslutningsturen för säsongen 2018. Men man vet aldrig för snart kommer Jul- & Nyårsafton. Jag har ju åkt Spyder förr på dessa dagar inte för jag behövde utan för att jag kunde
Vi får vänta och se hur det blir 2018..............


<top>

 

<<< Föregående --- Nästa >>>

 

 

Mina turer >>>>
 

Planerade turer >>
Annat år >>>>
2018 Start >>>>

 

Oktober

181014
Höstens Färger

 

 

 

 

 

 Copyright SPYDERRIDE.SE / Kontakt: spyderride(at)gmail.com